Пошукові системи

Дуже часто в нас питають, з чого почати тестувальнику, натякаючи на книги по методологіям тестування, мови програмування, бази даних чи напрямки: мобільне, веб, десктопне. Але ми завжди рекомендуємо почати з вміння самостійно шукати інформацію. Незважаючи на існування гугл та вікіпедії, шукати інформацію стало важче через велику кількість інформаційного шуму. Крім того, початківцям часто буває важко навіть сформулювати питання через малий досвід, незнання термінології та технології. Рекомендації наступні:

  • читайте хоча б одну статтю зі світу IT на день
  • вчіть англійску – найкращі статі зазвичай написані англійською
  • знайте інструменти для пошуку

Скажемо відверто – ми самі в 90% випадків користуємося Google. І на диво мало людей користується розширеним пошуком, щоб знайти матеріали обраною мовою, за обраний період часу та конкретного типу (зображення, відео, новини). І майже ніхто не використовує дуже корисні ключові слова пошуку. Пошуковий гігант надає настільки багато сервісів для пошуку, що за лякаючою статистикою, більше половини пошукових запитів не виходять за межі його інфраструктури: шукаєте відео – youtube, шукаєте новини – news.google.com. Тому треба завжди мати на увазі альтернативи.

Гугл – не єдина пошукова система. Ми дуже рекомендуємо спробувати вам Duckduckgo. На відміну від гугл, ця система не зберігає ваші особисті дані, тому завжди видає найбільш релевантні результати пошуку без контексту ваших минулих пошукових запитів (гугл так робить навіть в режимі інкогніто)

Ще наш топ-3 фаворит – WolfrmAlpha. Хоча нам важко назвати це пошуковою системою, вольфрам дуже гарно вміє робити обрахунки та візуалізовувати результати.

Також не можна не згадати про Tineye – система спеціалізується на пошуку зображень і робить це набагато краще ніж гугл.

Якщо ви скористались пошуком і не знайшли потрібних нам відповідей з тестування – пишіть нам 😉

28 Серпня 2019
Автор: 
  • Як ми проводимо співбесіди
  • Як оцінити проєкт з автотестування?
  • Кругообіг брехні в резюме
  • Навіщо я це знаю?

Залишити коментар

Залишити вiдгук