QAFest 2019 – огляд виступів

QAFest 2019

Всі відео: YouTube | Сайт конференції: QAFest

💡 Олексій Остапов порівняв продуктивність декількох інструментів для тестування продуктивності. Переміг улюблений Locust 🙂 Приклади тестів доступні в його github.

💡 Михайло Чуб надає один з можливих векторів подальшого розвитку для тих спеціалістів з автоматизації тестування, хто вже досягнув умовної стелі свого професіоналізму – консалтінг. На прикладі практичного кейсу розбираємось із чого складається консалтінг: як почати проект з автоматизації тестування, як знайти консультантів, як обирати потрібні інструменти, як взаємодіяти із замовником та його командою, як вимірювати ефективність консультацій.

💡 Олексій Буль з Мінську розповів про контроль якості справжніх залізних промислових роботів. Виявилось, що на відміну від Boston Dynamics, вони їх не б’ють 🙂 Проте їхній робот все ж таки має власне ім’я: Олександр Довгорукий.

💡 В’ячеслав Панкратов, відомий багатьом як співзасновник Стратоплану, поділився формулою активностей, яка суттєво зменшилась за кількістю компонентів вже багато років тому, але стало допомагає збільшувати дохід: “рахую – наймаю – вчу – говорю”.

💡 Андрій Длигач, доктор економічних наук, за 45 хвилин доповіді добре нагадав присутнім про те, що всі ми є частиною глобального світу, який дуже швидко змінюється. На його думку вже у найближчому майбутньому тестувальникам доведеться тестувати не технології, а підходи та процеси.

💡 Микита Кричко поділився надзвичайно актуальним і на даний момент поки що доволі рідкісним досвідом тестування систем із вбудованими функціями штучного інтелекту. Про селфі з вушками, про штучний інтелект для допомоги в тестуванні штучного інтелекту. Та що тут довго казати, це ж хайп 🙂

💡 Олександр Романов поділився досвідом впровадження підходу flipped classroom для проведення тренінгів з автоматизації в своїй компанії. Цікаво що цей підхід у порівнянні з класичними тренінгами суттєво підвищив % студентів (з 30 до 100) які робили пул-реквести в бойовий фреймворк після закінчення тренінгу. Нам ця тема особливо цікава, бо давно вже збираємось цей підхід впровадити й на своїх тренінгах.

💡 Сергій Новік, бізнес тренер в інтерактивному форматі продемонстрував аудиторії, що “вигорання” це зворотня сторона медалі з мотивацією, і воно не так вже й далеко від кожного з нас (майже кожен з присутніх був особисто знайомий не менше ніж з половиною чинників вигорання, наведених спікером). Задротити треба обережніше 😉

💡 Петро Тарасенко вдягнув капелюх шеф-кухаря, та влаштував для присутніх майстер-клас з приготування QA-хакатонів. Пошук бабла, продуктів, маркетинг, суддівство, система оцінювання – всі ці й багато інших інгредієнтів поєднуються в приємне та корисне для всіх дійство.

💡 Ефектно завершив день Сергій Пірогов, який в форматі майже стендапу, з великою кількістю прикладів зі свого боку та хі-хі з боку залу намагався вкоренити в головах своїх слухачів дві дуже прості ідеї: робити свою роботу якісно та робити те що дійсно потрібно, “а не всі ці ваші Driver.FindBy()” 😉 

💡 Про те, що метрики в тестуванні не обмежуються лише кількістю та критичністю багів, нагадала Галина Доксвель. Побудова гнучкої та найголовніше корисної системи метрик це справжній виклик для тест менеджера. А можливість на запитання “ну що у нас там із якістю?” дійсно насправді аргументовано відповісти “42” – це не примха, а результат неймовірної аналітичної роботи із великою кількістю різноманітних корисних метрик. Про це й мова у виступі.

📺 Ще плануємо подивитись наступні доповіді:

  • Дмитро Гуменюк – Test to code mapping, coverage.
  • Олександра Ковальова – Localization testing.
  • Катерина Спрінсян – Паралельне покриття автотестами.
  • Сергій Іванов – Про те як люди йдуть з компанії

Позначки:, ,
22 Грудня 2019
Автор: 
  • Selenium Camp 2020
  • Summer Data Science School – Free
  • Кругообіг брехні в резюме
  • Сіньйор чи помідор?

Долучитися до обговорення

1 коментар

Залишити коментар

Залишити вiдгук