CTFL 5. Test management

Доброго ранку! 😊
Сьогодні мова піде про тест менеджмент, оскільки ми уже детально розглянули 4ту главу Test Techniques у попередніх постах (#testdesign).
👇 ISTQB звертає увагу на:
✅ Незалежна команда тестування має як свої плюси (більша об’єктивність, знаходження різного роду дефектів) так і мінуси (ізольованість, нестача інформації, втрата відповідальності збоку команди розробки та інші).
✅ Задачі та відповідальності Test Manager і Tester можуть варіюватись в залежності від проекту й компанії. Тест менеджер відповідає за загальний процес тестування й успішне керівництво усіма тестовими активностями в той час, коли тестувальник безпосередньо виконує ці активності слідуючи тестовому процесу.
✅ Виділяють наступні Test Strategy and Approach:

Analytical – базується на аналізі певного фактору (наприклад, вимог або ризику).
Model-Based – тестування проводиться на основі побудованої моделі (бізнес/математичної/надійності тощо).
Methodical – заздалегідь визначений набір тестів або тестових умов (наприклад, типові помилки, характеристики якості тощо).
Process-compliant (or standard-compliant) – аналіз, дизайн та імплементація тестів базується на галузевих стандартах, процесній документації, політиках компаній.
Directed (or consultative) – зацікавлені сторони, галузеві чи технічні експерти керують процесом або надають поради, вказівки.
Regression-averse – ставка робиться на автоматизацію та повторне використання існуючих тестів з метою зменшення регресії.
Reactive – тести дизайняться та застосовуються безпосередньо під час динамічного тестування (e.g. exploratory testing).
На практиці рідко зустрінеш якусь окрему стратегію, усі ми використовуємо поєднання тих чи інших підходів.
✅ Найбільш поширеними Test Estimation Techniques є:
metrics-based technique – оцінка базується на екстрапольованому значенні із попередніх подібних проектів або вираховується із заданих величин.
expert-based technique – досвідчені спеціалісти можуть оцінити затрати без спеціальних формул, але така техніка застосовується як правило для швидкої оцінки проекту на успішність.
✅ Configuration Management – слід пам’ятати, що усі робочі артефакти на проекті повинні бути унікально ідентифіковані, версійно контрольовані та трасовані один з одним.
✅ Питанню Risks and Testing ми присвятили кілька постів (#risks).
✅ Defect Management – приклад хорошого bug report (incident report) можна знайти у стандарті ISO/IEC/IEEE 29119-3.
А як ви ставитесь до питання менеджменту?

Позначки:
21 Липня 2020
Автор: 
  • Саморозвиток
  • Неочевидний баг
  • Smoke testing
  • Автоматизація та environments

Залишити коментар

Залишити вiдгук