Ініціативність

Привіт друзі! Сьогодні зранку почитав цікавий пост на DOU. Для тих, кому він здається довгим та нудним, перекажу суть:


Автор влаштувався в IT компанію як Lead Back-end Engineer, місяць маявся без роботи, потім йому запропонували зайнятись FE розробкою. Він не був в захваті від такої пропозиції та звільнився + написав, власне, пост з питанням до спільноти, хто в цій ситуації не правий:
1) Автор, що не захотів змінювати профіль роботи
2) Компанія, що на рекрутингу обіцяла одне, і по факту не зробила нічого, щоб свою обіцянку виконати

Не зважаючи на те, що автор побажав залишитись анонімом і назву компанії не розголосив, щоб пост з питання не перетворився на срач, в коментах розгорілась (і зараз палає 🔥) наступна дискусія:

Чи варто жалітись на те, що роботи нема чи пропонують вивчати інший стек з нуля, якщо гроші платять вчасно і в повному об’ємі за сіньорську позицію? Чи варто проявляти ініціативу чи нехай менеджмент розбирається, а інженер має бути лише німим гвинтиком системи?

Ви про це не просили, але напишу власну думку (тим більше, не одноразово ми озвучували її тут раніше):
✅ Ініціатива – завжди добре! Бачиш проблему – повідом про неї (навіть якщо це не твоя проблема)
✅ Не працюєш – деградуєш. Будь-які навички втрачаються, якщо немає практики. В буремному світі IT, де за кілька років сучасні технології можуть застаріти, це особливо актуально
✅ Гроші – це чудово! (було б лицемірством сказати, що я працюю не за гроші). Багато грошей за свою роботу – прекрасно 🤑 Але не вони є основним мірилом успішності. Всі прагнуть бути щасливими – самореалізації. І саме її не вистачає, якщо роботи нема. Нам (авторам каналу), важливо бачити результат своєї роботи – зменшення ентропії в світі!
✅ Головний наш ресурс – час 🕐. Дуже шкода витрачати його даремно, навіть якщо за це платять

В підсумку – на мою думку, навіть якщо автор не написав всієї правди, щоб виставити себе в гарному світлі (тут би дуже хотілось пост менеджменту від тої компанії почитати), – він правий. Ініціатива – добре, а закидати те, що якщо гроші платять, то треба мовчати – дуже поганий аргумент

А ви що думаєте?

Позначки:
12 Серпня 2021
Автор: 
  • Locust Complex Scenarios
  • Як перестати хвилюватися та почати делегувати
  • Selenium Camp 2020
  • Системний аналітик

Залишити коментар

Залишити вiдгук