ПанаROIдальна автоматизація

Всім привіт.
Вчора ми на спрощеній моделі з’ясували, що хоч автоматизація й не є панацеєю, але вона принаймні окупається. Чи так це насправді, скажімо так: “в реальному житті”™️?
На це запитання є три відповіді:
1️⃣ Так. Авжеж вона вигідна! Декілька місяців – й в плюсах! Приблизно так я говорив кожен раз, коли мені дуже хотілось її “продати” 🙂 При цьому звісно наводив досить переконливі розрахунки, подібні до тих, про які ми писали вчора.
2️⃣ Ні. При врахуванні набагато більшої кількості факторів аніж в спрощеній моделі можна дуже легко отримати період повернення інвестицій, наприклад в 50 спринтів, що в рамках переважної більшості проектів приблизно дорівнює вічності. Більше того, можу сказати, що ми робили такі підрахунки для декількох успішних в плані автоматизації проектів, робили ретроспективно – тобто тоді, коли вже не треба нікому доводити доцільність автоматизації тестування, бо вона вже є, працює й приносить користь достатньо довго. І лише в одному з 5 проектів із зрілою автоматизацією – вкладені в неї інвестиції досягли рівня окупності. Але звісно з такими підрахунками автоматизацію не продати 🙂
3️⃣ Залежить. Від того як рахувати 🙂 Добре, що прогрес в світі рухається не тими людьми, які займаються оптимізацією видатків 🙂 Бо інакше б світ не побачив дуже багато граних та корисних речей. Як от автоматизація тестування 😉 Власне справа не тільки в фінансах, а ще й в швидкості зворотнього зв’язку й стандартизації – й ці фактори часто грають вирішальну роль при впровадженні автоматизації тестування.

Замість висновка:
Чи потрібно рахувати ROI для автоматизації? Так. Рахувати ROI автоматизації потрібно принаймні для себе, щоб розуміти кількісні характеристики її впровадження й мати можливість робити їх контрольні заміри протягом часу для відстеження того, чи ви рухаєтесь у правильному напрямку й скільки користі (знову ж таки кількісно) вона вам принесла.

А чи вимірюєте ROI Ви?

Позначки:,
8 Квітня 2020
Автор: 
  • Як ламати з найбільшою користю?
  • Геолокація 🌐
  • Я написав pytest плагін для Testomat.io
  • Рівні логування

Залишити коментар

Залишити вiдгук