Тренажер із прокачки навичок роботи з Докер

Привіт, друзі!
Хто зараз не погодиться, що Docker є одним із найпопулярніших інструментів для швидкого запуску різних сервісів ізольовано один від одного. Для ОС Windows існує версія Docker Desktop, яка підтримує 🐧 Linux контейнери (що є найбільш розповсюдженими) в двох режимах: Hyper-V режимі, а також режимі WSL 2 (який заслуговує окремого посту та підтримується тільки Windows 10, починаючи з версії 2004); та 💠 Windows контейнери (які є менш розповсюдженими).
Docker образи, на відміну від класичних віртуальних машин, не містять в собі ОС, що робить їх більш легкими. До того ж Docker оптимізує сховище образів за рахунок їх пошарового зберігання, тобто для нових образів будуть зберігатися тільки нові шари. Також Docker образи гарно інтегруються з Kubernetes кластером.
Для більш детального ознайомлення із інструментом Docker рекомендуємо наступні статті:

  • Понимаем Docker – переклад вступної статті про Docker «Understanding docker»
  • Docker. Начало – стаття про те, що таке контейнер, образ, registry та Dockerfile

Також нещодавно в інтернеті ми знайшли 🏋️‍♂️ онлайн тренажер з прокачки навичок по роботі з Docker. Тренажер основано на використані Alpine Linux Virtual Machine, яку можна використовувати для запуска Docker контейнерів та навіть побудови власного кластеру в режимі Docker Swarm. Час однієї сесії тренажеру складає аж 4 години. Круто?

Позначки:, ,
30 Липня 2020
Автор: 
  • Performance Testing with Locust
  • Тестування мікро сервісів
  • Ще про Test Ops
  • Шаблони (pattern’и) програмування на java

Залишити коментар

Залишити вiдгук