Pairwise

Всім привіт! Сьогодні хочу закрити тему технік тест дизайну, рекомендованих ISTQB, щоб далі з чистою совістю перейти до менш поширених. Остання техніка, про яку всі знають, але мало хто використовує – попарні порівняння, pairwise. Методика заснована на статистичному припущенні, що достатньо перевірити усі можливі значення пар вхідних параметрів для того щоб виявити більшість дефектів системи залежних від вхідних параметрів [wiki].

Тобто, якщо у вас є 4 вхідні бінарні параметри, то повне покриття буде складатись з 16 тестів. За допомоги pairwise цю кількість можна скоротити до 5-6 (в залежності від алгоритму), зберігши час на виконання та не втративши ефективність.

Хоча в теорії все звучить просто, на практиці треба добре розуміти, в яких комбінаціях пари є ключовими, тому зазвичай для побудови тестів використовують різні програми. Мені особисто сподобались наступні:
⭐️ slothman – простий інтерфейс, висока швидкість. До того ж, ресурс містить ще й гарні генератори даних.
⭐️ ctwedge – мій фаворит. Розробка університету Бергамо. Дозволяє не просто перелічити вхідні параметри, а ще й задати обмеження (коли при деяких значеннях інші стають неможливими), вибрати алгоритм обрахунку та кількість параметрів, що дають унікальну комбінацію (наприклад, унікальні трійки, а не пари)
⭐️ Pict – багато хто використовує pict. Кажуть, він дійсно класний. Єдиний мінус (хоча для когось може бути плюсом) – це офлайн тул. Його треба качати чи білдити самому

І на останок гарна стаття про pairwise. Приємного читання!

Вам подобаються статті про техніки тест дизайну?

Q29uZ3JhdHVsYXRpb25zLCBhZHZlbnR1cmVyISBZb3UndmUgZGVjcnlwdCBvdXIgY2lwaGVyLiBDb2xsZWN0IDE2IGRpZ2l0IGNvZGUgdG8gd2luISBQYXJ0IDE6IEc3UjU=
Позначки:,
22 Червня 2020
Автор: 
  • Торговець пайчартами
  • Таблиці рішень
  • ⭐️ Нас більше 2500 ⭐️
  • Тестери не потрібні

Залишити коментар

Залишити вiдгук