CTFL 2. Testing Throughout the Software Development Lifecycle

Доброго ранку! Рухаємось далі по курсу 📆
2га глава Syllabus’у розповідає про місце тестування у життєвих циклах розробки ПЗ.
🔍 Ключові моменти:
✅ 5 питань на екзамені присвячені цій главі.
✅ Syllabus класифікує життєві цикли розробки ПЗ на: послідовні (Waterfall, V-model); інкрементальні та ітеративні (RUP, SCRUM, Kanban, Spiral) – чітко розумійте їхні особливості.
✅ Яку б модель ви не вибрали – завжди дотримуйтесь принципу early testing.
✅ На практиці життєві цикли залежать від: цілей проекту, типу продукту, бізнес пріоритетів та ризиків. Для COTS (commercial off-the-shelf) чи IoT проектів життєві цикли розробки, тестові активності та тестові рівні можуть комбінуватись, змінюватись чи застосовуватись в симбіозі.
✅ Test levels – Component -> Integration -> System -> System integration -> Acceptance – кожен тестовий рівень має свої характерні тестові цілі, базиси, об’єкти та типові дефекти.
✅ В рамках Acceptance Testing виділяють User acceptance, Operational acceptance, Contractual and regulatory acceptance, Alpha and beta testing.
✅ Test types – Functional, Non-functional, White-box, Change-related – типи тестування ставлять перед собою різні цілі. Якщо функціональне тестування відповідає на питання “що” робить продукт, то нефункціональне на “як добре” продукт поводиться. Тестування білого ящика бере за основу внутрішню будову системи (code, architecture, work flows, data flows etc.), а тестування, що залежить від змін включає у себе confirmation та regression testing.
✅ Важливо відмітити, що кожен тип тестування може проводитись на кожному тестовому рівні. Це уже залежить від самого продукту, цілей та обставин.
✅ Maintenance Testing – окремий звір, з яким доводиться мати справу. Ознайомтесь із основними тригерами (system modification, migration etc.) для проведення такого роду тестування та що таке Impact Analysis.

Як завжди, будемо раді вашому зворотному зв’язку ⬇️

Позначки:
17 Червня 2020
Автор: 
  • “SOLID” в малюнках
  • ISTQB CTEL – Шо Quality?
  • Хіба “Хиба” ?
  • Куди зник Артефакт?

Залишити коментар

Залишити вiдгук