3rd party integration – Tesla Bug

В світі є дофігіліон багів. Але деякі з них цікавіші за інші 🙂
Сьогодні про Tesla.
Як нещодавно з’ясувалось: завдяки багу в системі швидкої зарядки Tesla Supercharger – електромобілі інших марок в Європі мали змогу заряджатись безкоштовно! 🤑
Проблема пов’язана з останнім апдейтом, який узгоджував Tesla Supercharger із стандартом використання станцій зарядки в Європі: CCS.
Взагалі ця станція перед тим як заряджати автівку – обмінюється з нею “handshake” пакетом для утворення з’єдання. Такий собі токен. Потім це встановлене з’єднання також використовувалось для того щоб прив’язувати сплату за зарядку до акаунта водія Tesla автівки.
Автомобілі іншої марки теоретично не мали б заряджатись від Tesla Supercharger, оскільки їх автівка не прив’язана до Tesla акаунту, й відповідно на етапі handshake не могла б отримати токен й встановити з’єднання.
Але от після апдейта, який додавав підтримку стандарта CCS – з’ясувалось, що на етапі handshake автомобіль іншої марки успішно починає заряджатись 🙂 Й це безкоштовно, оскільки водій не має Tesla акаунту, й не отримає жодних інвойсів.

Не здивуюсь, якщо у внутрішньому розслідуванні Tesla, з’ясується що автівки інших марок отримують інвойс за зарядку на тестовий Tesla акаунт, щось на кшталт “Test123” 😉

Джерело

Позначки:
16 Вересня 2020
Автор: 
  • Шок сенсація! Літак погладшав у польоті, а жінки помолодшали!
  • Dev Challenge exploratory test
  • Пруфи
  • Неочевидний баг

Залишити коментар

Залишити вiдгук