Інтеграційне тестування

Привіт друзі! Скоро старт опалювального сезону, і в моєму домі ремонтували теплотрасу. Кілька тижнів. І все ще не полагодили. Ви, напевне, зараз думаєте, і яке відношення мають мої проблеми до інтеграційного тестування? Трохи поспілкувавшись з хлопцями з ремонтних бригад, я зрозумів, що їх робота – чудова аналогія нашої. А теперь до суті, в хронологічному порядку:

1️⃣ До мене прийшли з ЖЕК-у і сказали, шо випробування тепломережі виявили розрив на моїй лінії, який треба терміново полагодити. Для того, щоб визначити, хто саме буде ремонтувати, треба знайти, де саме витік – в домі чи у дворі. Якщо в домі – то ремонтувати має ЖЕК, в іншому випадку – ТеплоЕнерго. Бо у кожного своя зона відповідальності. Співробітники ЖЕК-у перекрили крани опалення в будинку і пішли. Сказали, випробування проводить виключно ТеплоЕнерго.

2️⃣ Десь через тиждень до мене прийшли з ТеплоЕнерго. Кажуть, після перекриття будинку витік все ще є, тому треба копати 🙀 двір, шукати теплотрасу і ремонтувати – екскаватор вже їде. Мені ця ідея взагалі не сподобалась, бо ви знаєте, скільки бруду лишиться надворі. Взяв лопату і почав акуратно копати сам. Окрім самої теплотраси знайшов ще низку труб і кабелів невідомого призначення. Прийшли хлопці з ТеплоЕнерго, подивились, і сказали, що legacy-коммунікації вони чіпати не хочуть, тому їм теж довелось копати лопатами. Через день до мого будинку вже підходить нова теплотраса, траншею закопано, бруду мінімум.

3️⃣ Знов прийшли з ЖЕК-у підключати нову теплотрасу – оскільки крани всередині будинку – це знов їх зона відповідальності. Підключили, відкрили. Я чекаю на нові тести.

4️⃣ Знов прийшли з ЖЕК-у. Кажуть, є витік! Пішли по сусідніх квартирах ламати стіни 🙀. Знайшли витік у сусіда і зараз щось там ріжуть, зварюють. Відчуваю, що опалення буде не скоро…

Так от, до чого вся ця історія? Раніше я б подумав – чого так довго? Ніхто працювати не хоче, от негідники! Зараз же, маючи досвід тестування складних розподілених систем, я бачу ту саму картину – прийшов баг з ПРОДу. Я потестив, зрозумів, що проблема не наша, перевів на відповідальну за 3rd-party особу. Через деякий час баг знову на мені – кажуть, інтерфейс змінився, тепер в нашій системі треба теж змінити. І такий пінг-понг може тривати тижнями! А замовник в цей час думає “чого так довго? Ніхто працювати не хоче, от негідники!” Хоча всі, в своїй зоні відповідальності, роблять все можливе

Як вам аналогія?

9 Листопада 2020
Автор: 
  • Подарунки до дня народження каналу
  • Нас 1000! Ачівмент анлокд: новий стікерпак з багами!
  • Неочевидний баг
  • Зі святом, тестери!

Залишити коментар

Залишити вiдгук