Ліцензійна угода

Гарної п’ятниці, друзі! Сьогоднішній допис має опосередковане відношення до тестування, але все одно заслуговує уваги. нещодавно ми писали про ранній доступ до гри Baldur’s Gate 3.
Так от, нарешті почався відкритий бета-тест, гравці по всьому світу завзято тестують. А розробники додали пасхалку в ліцензійну угоду гри:

Прийнявши цей пакт, ви берете додатковий квест – надати студії Larian один запис пісні, тексту, вірша чи танцю, що виконується вами і прославляє ваш інтерес до Забутих Королівств.
Якщо ви відмовитесь виконати це завдання протягом перших трьох зим після прийняття пакту, ви втратите славу, багатство і/або накличете ганьбу як член-співзасновник нашої Гільдії великих геніїв

Larian не перші (і впевнений, не останні) хто жартують про ліцензійні угоди. Ще 9 років тому вийшла 1 серія 15 сезону South Park про важливість читати те, що ми підписуємо/погоджуємось.

Це я все до чого? – Нам як тестерам, важливо уважно читати і бажано розуміти технічну документацію. Щоб не пропустити як баги, так і спеціально зроблені “пасхалки”.

А ви читаєте ліцензійні угоди так само уважно, як і вимоги до ПЗ?

P.S. Чули історію про найменший в світі хмарочос? Ми колись про це писали, але гарні історії не гріх і розповісти ще раз.

Позначки:,
9 Листопада 2020
Автор: 
  • Clubhouse 80-х
  • Скрінкаст із вивчення Git
  • Тестування нічого не коштує
  • Системний аналітик

Залишити коментар

Залишити вiдгук