Коли Remote Work – справді Remote

Літо добігає фіналу, сезон чи то адаптованих, чи то відмінених планів на відпустку – також за крок до кінця. Чи варто уваги широкого загалу те що відбувається поряд із роботою? Можливо. Спробую в офтопік, не про тестування, а про роботу взагалі.
До тотального карантину багато хто, і я в тому числі, не міг собі уявити роботу звичайного офісного айтішника повністю віддаленою. “Це ж наскільки я завжди потрібен своїм колегам!”, “Це ж нічого не вирішиться без моєї особистої присутності!”, “На кого ж я все полишу?”, “Ааа-аа-а-а-а!” й так далі 🙂
Але карантин розставив всі крапки над “і” в цьому питанні й стало зрозуміло що все працює й через skype/slack/teams. Іноді навіть краще.
Користуючись нагодою, я вирішив попрацювати “віддалено” не з квартири, а справді віддалено – з Карпат. Забігаючи наперед, скажу що це було рівно так класно, як я собі й уявляв.
Два тижні в Буковелі. Майже кожен день: ранковий витяг з велосипедом, декілька спусків по трейловим або даунхільним трассам, повернення в номер, душ, пізній сніданок з видом на гори, 6-7 годин роботи, вечірня прогулянка з дружиною та дитиною, смачна вечеря. Неймовірна нагода прогулятись горами на вихідні, як з родиною нескладними стежками на декілька км з пікніком, так і самому піднятись на одну з навколишніх вершин (Малий Ґорґан в моєму випадку). Наприкінці цих чудових двох тижнів моя впевненість в тому, що віддалена робота має бути саме такою, досягла 100% 🙂

✅ Плюси: ✅
⛰ Гори
🌬 Свіже повітря
🚵‍♂️ Можливість прогулятись горами на вихідні або зранку/ввечері
🏕 Зміна обстановки як для мене особисто, так і для всієї родини
⚖️ На відміну від звичайної “віддаленої” роботи з квартири – вдається домовитись із совістю щоб працювати трохи менше, а відпочивати трохи більше ніж зазвичай (і все це без суттєвої шкоди для робочих процесів)
💸 Дохід від роботи не втрачається порівняно з відпусткою

❌ Мінуси: ❌
🐢 Поганенький wifi. Всі конференції доводилось проводити, користуючись своїм мобільним інтернетом, з телефоном в режимі wifi hot spot. Результат – 16 Гб мобільного трафіку за два тижні.
👶 Іноді важкувато працювати в одному приміщенні з дитиною: “Тато, намалюй мені пожежну станцію…” 🙂 Як варіант – можна знімати двокімнатний номер, але це може бути забагато для запланованого бюджету. Знову ж таки, ті хто працюють в однокімнатній квартирі з дитиною – різниці в цьому плані не відчує 🙂
💵 Ну й звісно все це трішечки дорожче, аніж просто працювати з дому

Висновки:
На власному досвіді я перевів цей гештальт з категорії “а що так можна було?” в категорію “так, можна!”, змінив обстановку, погуляв та накатався горами, подихав свіжим повітрям, й власне якісно відпочив, майже без відпустки (чому майже, тому що декілька днів все ж таки треба взяти – на дорогу, та може на якусь важливу для вас та вашої родини подію чи дату). При цьому якість та кількість зробленої роботи лишалася на достатньо високому рівні, доводячи дієздатність цієї концепції. Несамовито всім раджу!

PS 🐞 Пригадав, все ж таки було місце й історії про апроксимоване тестування 🙂 В готелі, де я зупинявся, паркінг – платний. За певну подобову платню видають додаткову картку, яка працює на шлагбаумі на в’їзд, та на воротах гаражу на в’їзд. Після закінчення сплаченого терміну дії картки вона блокується й заїхати всередину комплекса та гаража стає неможливо. Але є одне “Але” – виїхати можна в будь який момент, бо на виїзд й в гаражі, й на шлагбаумі спрацьовують сенсори й автоматично відчиняють ворота/шлагбаум. Як чесний тестувальник, коли здавав картку, спитав на рецепції чи можна просто один раз сплатити, заїхати, а потім не виїжджати весь термін – бо логіка роботи системи цей варіант дозволяє 🙂 Моє питання довго ніхто не міг зрозуміти 🙂 Довелось декілька разів переформулювати.
PS2 Знову ж таки, як чесний тестувальник – багом я не скористався 🙂 Але впевнений його ніхто “фіксити” не буде, навіть попри те що я про нього повідомив.

Чи цікаві вам зрідка такі офтопи?
Якщо захочете поділитись своєю історією або ж задати питання – пишіть нам в коментарі або в фідбек чат.

Позначки:,
9 Вересня 2020
Автор: 
  • Читати вимоги ≠ розуміти вимоги
  • Неочевидний баг
  • Торговець пайчартами
  • Як я Android додаток писав

Залишити коментар

Залишити вiдгук